Öne Çıkanlar kktc The Houses of Parliament Meral Ece

Vatan Öz, İngiltere Koronavirüs Gündemini canlı yayında KANAL AVRUPA’ya değerlendirdi

Vatan Öz, İngiltere Koronavirüs Gündemini canlı yayında KANAL AVRUPA’ya değerlendirdi

- Bu haber 850 kez okundu.

Vatan Öz, İngiltere Koronavirüs Gündemini canlı yayında KANAL AVRUPA’ya değerlendirdi

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA-Avrupa gazetesi genel yayın yönetmeni olan Vatan Öz, Türkiye ve Avrupa televizyon kanallarına çıkarak canlı yayınlarda İngiltere gündemini anlatıyor. Almanya merkezli Avrupa Türklerinin tek Televizyonu olan Kanal Avrupa TV'nin haber tartışma programı olan Avrupa Baskısı'na İngiltere'den canlı bağlanan Vatan Öz, İngiltere Koronavirüs gündemini canlı yayında Kanal Avrupa'ya, İhsan Kılıç'a değerlendirdi.Vatan ÖZ, Belçika'dan bağlanan gazeteci Hüseyin Dönmez ile birlikte programın canlı yayın konuklarıydı. Kanal Avrupa TV'nin haber tartışma programı olan Avrupa Baskısı'nı İhsan Kılıç sıunuyor. Stüdyo konukları Ali Osman Yayla ve Safiye Ulufer'di. 

 Videosu

Vatan Öz canlı yayında şunları söyledi:

" İngiltere'de Kovid-19 salgını nedeniyle can kaybı10 bin 612'ye çıktı. Ülkede hafta başında süresi dolacak olan kısmi karantinanın uzatılması beklenirken halkın sokağa çıkılmaması yönündeki uyarıları bugün de dikkate almadığı gözlendi.  Polisler, parklarda güneşlenen İngilizleri uyardı." 

Vatan Öz, Avrupa'da en çok etkilenen ülke olabilir dedi. 

ÖZ; "İngiltere,  İtalya ve İspanya'yı can kaybı sayısında geçececek. Ülkede can kayıpları son 7 günde sırasıyla 621, 439, 786, 938, 881, 980 ve 917 olarak kayıtlara geçti. 

Vatan Öz: "İngiltere Devleti Kovid-19 planında geri adım attı"

ÖZ: İngiltere'de toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün kontrollü yayılması stratejisi izleyen İngiliz hükümeti, ölü sayısının yaklaşık 300 bin olabileceğine yönelik raporlar ve eleştirilerin ardından geri adım atmıştı. İngiltere'de tahtın varisi Galler Prensi Charles'ın 25 Mart'ta, Başbakan Boris Johnson ve Sağlık Bakanı Matt Hancock'un da 27 Mart'ta yapılan testleri pozitif çıkmıştı. Başbakan Johnson, testi pozitif çıktıktan 10 gün sonra belirtiler devam ettiği için 5 Nisan akşamı hastaneye kaldırılmış, ertesi gün de yoğun bakıma alınmıştı. Oksijen tedavisi uygulanan ve solunum cihazına bağlanmadığı bildirilen Başbakan, bugün taburcu edilmişti. Prens Charles ve Sağlık Bakanı Hancock ise iyileşmişti." 

KANAL AVRUPA: 

Kanal Avrupa, 1 Aralık 2004 yılında Avrupa'dan yayın yapan bir televizyon kanalıdır. Ali Akbaş'ın sahibi olduğu Akbaş Müzik bünyesindedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol