Öne Çıkanlar Medya ve Turi̇zm Uluslararası Medya İngiliz pasaportu İngiliz pasaportunu iptal İngilterede lockdown

Kazakistan Konayev'de Uluslararası Medya ve Turi̇zm Forumu düzenlendi

Konayev şehrinde Uluslararası Medya ve Turizm Forumu’nda Turizmde Medyanın Önemi ve Yeni İletişim konuşuldu.

- Bu haber 187 kez okundu.

Kazakistan Konayev'de Uluslararası Medya ve Turi̇zm Forumu düzenlendi

Avrupa Ajansı (AVA) Almati-Kazakistan’ın eski başkenti Almatı yakınlarıdaki Konayev şehrinde 1.Uluslararası Medya ve Turi̇zm Forumu düzenlendi.  20 ile 23 Temmuz 2023 tarihleri arasında Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bisenova öncülüğünde düzenlenen forumda, Avrupa ve Asya ülkelerinden yoğun ilgi ve kalabalık katılım vardı. 20 Temmuz 2023 tarihinde Kazakistan’ın Almati şehrinde toplanan forum katılımcıları, 21 Temmuz 2023 Almatı bölgesinde basın turu. "Kölsay", "Sharyn", “Kayindi" turistik alanların gezilmesi sonrasında 22 Temmuz’da 1. Uluslararası Medya ve Turizm Forumuna katılarak sunumlarını yaptılar. 1.Uluslararası Medya ve Turi̇zm Forumu açılış töreninden sonra oturumlar başladı.  İlk oturumda Kazaki̇stan'da turi̇zm, gelecek ve kalkınma fırsatları, ikinci oturumda medya, pr ve turi̇zm endüstri̇si̇, ücüncü oturumda, yapay medya, i̇çerik oluşumundaki̇ nörosistem konuşuldu. Akşam gala yemeği ile forum son buldu.   
 

Kazakistan Cumhuriyeti İletişim ve Sosyal Kalkınma Bakanı Darkhan Kydyrali, Almatı belediye Başkanı Marat Sultangaziev, Forumu organize eden Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bisenova  

Avrupa, Asya ülkelerinden yoğun katılım 

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bisenova öncülüğünde düzenlenen 1.Uluslararası Medya ve Turi̇zm Forumuna;  Birleşik Krallık ülkelerinden İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda adına Avrupa Times, Avrupa Gazetesi, Avrupa Haber Ajansı AVA kurucusu Vatan Öz, Almanya’dan Kanal Avrupa’nın kurucusu Alipaşa Akbaş, Belçika’dan İnter Medya Bruxelles editörü Yusuf Cinal, Hollanda’dan Özcan Özbay, Avusturya’dan Adil Elmas, Fransa’dan Ali Gedikoğlu, İsviçre’den Levent Karaağaç, Azerbaycan’dan Elchin Malikli ve Aida Eyvazova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Orhan Şener Deliormanlı, Güven Arıklı, Moldova’dan televizyoncu Lyudmila Barba, Bişkek, Kırgızistan’dan Alparslan Akıncı, Türkiye’den Ahmet Tüzün ve Hediye Eroğlu, Özbekistan’dan Lola Paxmangaeba, Saidmurat Bozarbeyev, Aziza Uzakbergenova, Kırgızistan’dan Televizyoncu Sairagül Polotova, İsakov Zhakshyl, Orkan Annaghızada katıldı. 

Kazakistan’da Turizmin Gelişiminde Medyanın Rolü ve Yeni İletişim oturumu 

I.Uluslararası Medya ve Turi̇zm Forumu ilk oturumunda “Turi̇zmi̇n Geli̇şi̇mi̇nde Medyanın Rolü Ve Yeni̇ İleti̇şi̇m" programında, Kazakistan Cumhuriyeti İletişim ve Sosyal Kalkınma Bakanı Darkhan Kydyrali, Almatı belediye Başkanı Marat Sultangaziev, Forumu organize eden Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bisenova konuştu 

 Kazakistan'da Turizm: Gelişme Görevleri ve Fırsatları oturumu

Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Senatosu milletvekili moderatör Bibigul Zheksenbay’ın yönettiği günün ikinci oturumunda Kazakh Tourism" NC, JSC Yönetim Kurulu Başkanı Talgat Amanbayev, Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi Danışmanı Alparslan Aslan, “Yeni İpekyolu Turizm Havzasında Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin işbirliği temelleri konusunu konuşurken Özbekistan Cumhuriyeti Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanı Danışmanı Lola Rakhmanbaeva ise Orta Asya'da eko-turizmin gelişmesi için beklentileri anlattı. 
 

Medya PR ve Turizm Sektörü


Türk Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bisenova’nın Moderatörlüğünü yaptığı otutumda Kazakistan Halkla İlişkiler uzmanları kulübü PRsh Başkanı Shynar Zhanibekova konuşurken Moldova Devlet TV kanalında sosyo-ekonomik projelerin genel yayın yönetmeni Lyudmila Barba, Devlet, medya ve kamu kuruluşları: turizmin gelişmesinde sinerji konusunu anlattı.  Fransa'nın etik ve ideolojik medyası ve bunların turizme etkisi başlığını Fransa’dan Ali Gedikoğlu aktardı. Azerbaycan’dan katılan Aida Eyvazli, Türk devletlerinin kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtılmasında turizmin ve medyanın rolünü konuştu. Dünya Spor Turizmi ve Kazakistan sunumunu, Avrasya Kültür ve Spor İşbirliği Kamu Fonu Direktörü Türkiye’den Ahmet Tüzün yaptı. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol