Öne Çıkanlar Local Media Lord Ken Maginnis

Avrupa’daki Türk Medyası Almanya Essen’de buluştu

Kanal Avrupa, Avrupa Türk Basın Birliği (ATBYGB) tarafından düzenlenen Çalıştaya; basın mensupları, işadamları, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ile çeşitli sanat dünyası mesnupları katıldı.

- Bu haber 293 kez okundu.

Avrupa’daki Türk Medyası Almanya Essen’de buluştu

Avrupa’daki Türk Medyasının Zirvesi Essen’de biraraya geldi. Yerel gazetelerin, Türkçe medyanın sorunlarını görüşmek için düzenlenen toplantı 28 Nisan Essen Ruhrturm Hotels’de bir çalıştay düzenledi. Kanal Avrupa, Avrupa Türk Basın Birliği (ATBYGB) tarafından düzenlenen Çalıştaya; basın mensupları, işadamları, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ile çeşitli sanat dünyası mesnupları katıldı.Programda; Almanya ve Türkiye’den milletvekilleri ile diplomatlar katılarak birer konuşma yaptılar. Çalıştayda gazetemizin kurucusu Mustafa Bozdurgut da bir konuşma yaparak Avrupa’daki Türkçe medyanın sorunlarını irdeleyerek çözüm önerilerini sundu.
Toplantının açış konuşmasını Kanal Avrupa televizyonunun sahibi ve kurucusu Ali Paşa Akbaş yaptı. Çalıştayı destekleyen Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı ve CDU Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet görüntülü bir konuşmayla katılarak başarılar diledi.

 Türk Basını ‘Sorunlar ve ve Gelecek Perspektifi’
Türk Basını ‘Sorunlar ve ve Gelecek Perspektifi’ isimli oturumu gazeteci ve yazar Muhsin Ceylan iki bölüm halinde yönetti. Medya Zirvesi’nin, Avrupa’da Türk Basını ‘Sorunlar ve Gelecek Perspektifi’ isimli oturumlarında; İsmail Erel (Sabah Gazetesi Avrupa Genel Yayın Yönetmeni), Mehmet Koca (Posta Gazetesi / İhlas Haber Ajansı), Zeki Şahin (Kanal Avrupa

Televizyonu), Hüseyin Dönmez (Gündem.be Genel Yayın Yönetmeni), Mustafa Bozdurgut (Yeni Posta Gazetesi Kurucusu), Adnan Öztürk (Öztürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Hüseyin Taş (Avusturya Gündemi Program Yapımcısı), İbrahim Karaman (Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni – Hollanda), Vatan Öz (Avrupa Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni – İngiltere), Hülya Sancak (Muhabirce Genel Yayın Yönetmeni – Almanya), Ali Kılıçarslan (Türkiye Gazeteci Avrupa), Ünal Yıldırım (Gold FM Brüksel) birer konuşma yaparak çözüm önerilerini sundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol