Öne Çıkanlar kktc The Houses of Parliament Meral Ece Haluk Bilginer Zerrin Tekindor

İngiltere'de en genç belediye meclis başkanı Nesil Çalışkan'a ziyaret

Avrupa Medya Gurubunun amiral gemisi olan Avrupa Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni olan Vatan Öz, Enfield belediye meclis başkanı kabine lideri Kıbrıs Türk kökenli Nesil Çalışkan’ı ziyaret etti.

- Bu haber 1000 kez okundu.

İngiltere'de en genç belediye meclis başkanı Nesil Çalışkan'a ziyaret

Avrupa Ajansı (AVA) Londra -  Birleşik Krallığı oluşturan ülkelerin başında gelen İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyinde bir gencimiz yerel yönetimde söz sahibi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield'da belediye meclis başkanı İşçi Partili ( Labour) 29 yaşındaki Nesil Çalışkan. Kıbrıs Türk kökenli Nesil Çalışkan bu göreve atanan ilk kadın ve farklı bir etnik kökenden gelen başkan olmanın yanında, Londra'daki 32 yerel bölge içindeki "en genç başkan" olma sıfatını da kazandı.

 

Vatan Öz’den ziyaret

Avrupa Medya Gurubunun amiral gemisi olan Avrupa Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni olan Vatan Öz, Enfield belediye meclis başkanı ( kabine lideri) Kıbrıs Türk kökenli Nesil Çalışkan’ı ziyaret etti. Ailesi 1970'li yıllarda Kıbrıs'tan İngiltere'ye göçen 29 yaşındaki Çalışkan, makamında Öz’ü kabul etti. Çalışkan, Belediye ile ilgili çalışmalarını anlattı. Öz ise Londra’da basının geldiği yeri toplumumuz için neler yapılması gerektiği konularında görüşlerini aktardı. Nesil Çalışkan ve Vatan Öz’ün ortak paydada, Enfield sınırlarında yaşayan toplumumuz için çalışmalar yapacakları ve karşılıklı destek ve yardımlaşma içinde bulunacakları prensibi içinde çalışma söz birliğine varıldı.

Avrupa Medya Gurubu genel yayın yönetmeni olan Vatan Öz, Enfield belediye meclis başkanı ( kabine lideri) Kıbrıs Türk kökenli Nesil Çalışkan’ı ziyaret etti.

Enfield belediye kabine lideri Nesil Çalışkan

Çalışkan, "Enfield Belediyesi'nin ilk kadın başkanı olmanın ne kadar özel olduğunun farkındayım. Hayatım boyunca yaşadığım yerin temsilcisi konumuna ulaşmak mutluluk verici" diye konuştu.

Türkçe İngilizce'den sonra en çok konuşulan dil

Enfiled Belediyesi sınırlarında içinde Türk Toplumu yoğun olarak yaşadığı için Enfield, İngilizler arasında Türkiye’nin başkenti “Ankara” olarak tanımlanıyor. Enfield'da her beş kişiden birinin Türk olduğu tahmin ediliyor. Türkçe bu bölgede İngilizce'den sonra en çok konuşulan dil konumunda.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol