Öne Çıkanlar londra yaşayan Türkler The Houses of Parliament kktc londra Kazakistan Avrupa Kalite Zirvesi

World Foreign Press Association - WFPA, Kazakistan'da kuruldu

Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği (World Foreign Press Association-WFPA), Avrupa'dan Asya'ya uzanan köprüde Kazakistan'da kuruldu.

- Bu haber 246 kez okundu.

World Foreign Press Association - WFPA, Kazakistan'da kuruldu

Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği WFPA kuruldu.Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği (WFPA), Avrupa'dan Asya'ya uzanan köprüde Kazakistan'da kuruldu. Almatı (27 Temmuz 2023) - Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği (WFPA), Avrupa'dan Asya'ya uzanan köprüde Kazakistan'da kuruldu. Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği  kurucuları, Türk Dili Konuşan Gazeteciler Derneği Başkanı Almatı'dan (Kazakistan) Naziya Bisenova, Avrupa Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Londra'dan (İngiltere) Vatan Öz ve Avrupa Türk Basın Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Duisburg'dan (Almanya) Alipaşa Akbaş ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği (WFPA) İngiltere, Almanya, Kazakistan ve daha pek çoğu, dünyanın her yerinden yazılı, çevrimiçi ve görsel medyadaki tüm medya kuruluşlarıyla ilgili uluslararası muhabirleri gazetecileri barındıran cemiyetleri temsil edecek. WFPA medya dünyasında büyük bir boşluğu dolduracaktır.İlk toplantı sonucunda tüzük konuşuldu. Alınan kararlar birlik defterine işlendi. Kurucular, Naziya Bisenova'yı Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği’nin ilk başkanı olarak seçtiler. Ayrıca kurucular Vatan Öz ve Alipaşa Akbaş'ı başkan yardımcılığına seçtiler.

Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği Başkanı Naziya Bisenova şunları söyledi: 

Bisenova: “WFPA olarak bizler, özgür ve demokratik bir toplumun temel ilkesinin, dünyanın her yerinden gazetecilerin ve derneklerin kamuyu ilgilendiren konularda özgürce haber yapmasına izin vermek olduğuna inanıyoruz. WFPA, basın bağımsızdır geleneği ile dünyadaki Medya Özgürlüğü, ve Medya Özgürlüğü Konferansları’nın bir parçası olacak…”

Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği Başkan Yardımcısı Vatan Öz, şöyle konuştu:

OZ: “Naziya Hanım ile gazeteciler, gazeteci derneklerinden ve medya profesyonellerinden oluşan birliği nasıl hayata geçirebiliriz diye uzun süredir çalışıyoruz. Ali Paşa'nın katılımıyla Avrupa ve Asya arasında güçlü bir bağ kurduk. Çok faydalı olacağına inanıyorum.”

Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği Başkan Yardımcısı Alipaşa Akbaş WFPA'yı şöyle anlattı:

Akbaş:  “WFPA birliğimize basılı, görsel ve haber ajanslarından yayın, dijital ve sivil toplum kuruluşlarına-STK'lara tüm medya derneği yöneticileri veya sorumlu yöneticileri katılabilir. WFPA olarak ayrıca kitap sunumları, siyasi ve güncel olaylarla ilgili brifingler, kilit isimlerle konferanslar düzenleyeceğiz.”

Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği  kurucuları (soldan-sağa) Avrupa Türk Basın Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Alipaşa Akbaş, Türk Dili Konuşan Gazeteciler Derneği Başkanı Naziya Bisenova, Avrupa Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Vatan Öz. 

Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği yeni üyelerin tanıtılacağı kapsamlı toplantıyı Eylül ayında Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapacak.

Dünya Yabancı Basın Dernekleri Birliği (World Foreign Press Association-WFPA)

Birliğin temel amacı, gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ile internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleği; mesleğin geleneklerini, ahlaki ilkelerini korumak; “Dünya Gazetecilerinin Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi”nin herkes tarafından benimsenmesini, geliştirilmesini, korunmasını ve toplumda yayılmasını sağlamak, herkesin haber alma hakkını, kamuoyunun doğru ve doğru haber alma hakkını savunmak. iletişim, düşünce, eleştiri ve yorum açıklama hakkı ile ifade ve basın özgürlüğü; gazetecileri mesleklerinde maddi ve manevi yönden geliştirmek, ilerletmek, korumak ve yüceltmek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol