İngiltere’nin resmi televizyonu BBC, İngiliz halkının aç olduğunu, sosyal sorunların arttığını gösteriyor. Röportaj yaptıkları İngilizlerin mutfağındaki boş dolapları izleyecilerine gösteren BBC, İngiltere’deki krizi çarpıcı şekilde ele alıyor.

İngiltere’de sol parti olan İşçi Partisi'ne (Labour Party) oy verenler, sağ muhafazakar (Conservative Party) ve liberal (Liberal Party) koalisyonuna verdiği şansı geri almaya kararlıydı ama  başaramadı.

Ekonomik krizden çıkış için mecburi olan kesintileri (Cuts) halktan çıkarmaya çalışan hükümetlerin Avrupa'da işi zor bugünlerde...

İngiltere’de açlık, işsizlik, ulaşım ve hizmet sektöründe, özelikle sağlıkta (NHS) yapılan kesintiler, sosyal hayatı etkilemekte ve insanlar bunu kemiklerine kadar hissetmekte.

Sandıklarda seçim sonuçlarında halkın tepkisini, kızgınlığını görmek mümkün olmasında karşın  İşçi Partisi mayıs 2015 milletvekili seöimlerinde  Birleşik Krallık’ta

İngiltere, İskoçya, Galler’de oy kaybetti. 

Dün Ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi ( Labour) lideri Ed Miliband ilk defa bir başbakan edasıyla konuştu. Ben hazırım dedi. Ama bu hamlesi bile yeterli olmadı.

2015'in Mayıs ayında başbakan olarak ünlü 10 numara’da değişiklik olmadı.

Birlşik Krallık'ta sağ muhafazakarlar yani Conservative Party lideri Cameron tek başına bu sefer koalisyonsuz başbaka oldu.

 

ilgili haberler

İngiltere Türk Adaylar ne durumda ? 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol