Her gün devletin resmi televizyonu BBC, İngiliz halkının aç olduğunu, sosyal sorunların arttığını gösteriyor. Röportaj yaptıkları İngilizlerin mutfağındaki boş dolapları izleyecilerine gösteren BBC, İngiltere’deki krizi çarpıcı şekilde ele alıyor.

İşte son örnek...

Adam aç ne yapsın. Para da yok. Atlamış marketin bahçesine. Çöpü karıştırmış. İşte, Iceland Marketinin  Çöpünden yiyecek alırken polis tutuklamış. Hakim karşısına çıkacak. Haber ayrıntısı şöyle: “Web tasarımcısı Paul May, acıktığı için yiyecek aldığını ifade etti ve atılmak üzere depoya kaldırılan yiyecekleri almasında herhangi bir yasadışı durum olmadığını savundu.Kuzey Londra’da yaşayan, 35 yaşındaki May ve beraberinde Jason Chan, William James adlı iki kişi 25 Ocak’ta bir bölge sakininin, üç adamı kent kasabasındaki ICELAND süpermarketinin duvarına tırmanırken gördüğünü ihbar etmesi üzerine polis tarafından gözaltına alındı.”

İngiltere’de sol parti olan İşçi Partisi'ne (Labour Party) oy verenler, sağ muhafazakar (Conservative Party) ve liberal (Liberal Party) koalisyonuna verdiği şansı geri almaya kararlı.

Ekonomik krizden çıkış için mecburi olan kesintileri (Cuts) halktan çıkarmaya çalışan hükümetlerin Avrupa'da işi zor bugünlerde...

İngiltere’de açlık, işsizlik, ulaşım ve hizmet sektöründe, özelikle sağlıkta (NHS) yapılan kesintiler, sosyal hayatı etkilemekte ve insanlar bunu kemiklerine kadar hissetmekte.

Sandıklarda seçim sonuçlarında halkın tepkisini, kızgınlığını görmek mümkün. İşçi Partisi yerel belediyelerde ve Birleşik Krallık’ta

İngiltere, İskoçya, Galler’de oyları topladı ama Londra Belediyesi’ni alamadı.

Bu tezatı; Londra’nın diğer bölgelere göre başkent ve halkın zengin olmasına, Boris Johnson’ın seçim için iyi çalışmasına bağlayabiliriz. Oy listelerinin veya ikinci seçimlerin rol oynamasınıda dikkate almak gerekir.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol