St.Albans Cllr Salih Gaygusuz, editor of Avrupa Newspaper Vatan Oz, Enfield Milletvekili David Burrowes,  Enfield Belediye Başkanı Cllr Kate Anolue, Baroness Meral Ece, İşçi Partisi Güney Hackney ve Shoreditch Milletvekili Meg Hillier,  St.Albans Cllr Salih Gaygusuz, editor of Avrupa Newspaper Vatan Oz, Enfield Milletvekili David Burrowes, Enfield Belediye Başkanı Cllr Kate Anolue, Baroness Meral Ece, İşçi Partisi Güney Hackney ve Shoreditch Milletvekili Meg Hillier,

Avrupa Ajansı (AVA) Londra

Avrupa Gazetesi, 10. Kuruluş yıldönümünü İngiltere Parlementosu’nda düzenlediği görkemli bir resepsiyonla kutladı. On yıl önce yola çıkan ve ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatına kesintisiz devam eden Avrupa Gazetesi’nin kutlama töreni, 21 Mayıs akşamı, Attlee Suite, Portcullis House, House of Commons’da düzenledi. 

 AVRUPA’nın Avrupa’sı Olacağız

 11.yılına giren gazeteniz Avrupa, çok geniş bir okur kitlesine ulaşma gayretininin haklı gururunu yaşıyor. 10 yılı geride bırakan Avrupa Gazetesi, artık bundan böyle bütün herkesi kapsayacak toplum gazetesi olma yolunda hızla ileriyor. Önümüzdeki günlerde İngiltere’de yaşayan bütün okurlarımıza ulaşma gayreti içinde olacağız. Bu projemizin çalışmalarına 11.yılımızın ilk sayılarıyla başladık. AVRUPA’nın Avrupa’sı olma yolundayız.

Avrupa haberin kaynağında, yerinde muhabiriyle, Libya’da, Somali’de, bizzat haber Müdürü’nü göndererek çalışıyor. Gerçekten haber üreten tek gazeteyiz. Ajansımız var. Oradan buradan şu ajanstan haber almıyoruz. Haberlerimiz dünya çapında okunuyor, takip ediliyor.

Araştırmacı gazeteciliğe özenen okurlarıma bir soru yönelterek, onları aktif okur haline getirmek isterim. İngiltere’de modern gazeteciliğin öncülerinden Lord Northcliffe (1865  1922) haberi şöyle tanımlamış : “Haber bir yerlerde birilerinin örtbas etmeye çalıştığı şeydir.  Geriye kalan her şey reklamdır.”

Avrupa Gazetesi 10 yaşını doldurdu

Bundan tam 10 yıl once AVRUPA’YA merhaba demiştik Londra’dan... 

Dile kolay tamı tamına acısıyla tatlısıyla 10 yıl geçmiş.

Ve büyük bir mücadele !!!

Mücadelenin adını varın siz koyun.

Ama ben dolu dolu bir 10 yılımı verdim gazetemiz Avrupa için !

21 Şubat 2002 yılında “merhaba” dedik okurlamıza.

Gazetemiz Avrupa’yı, İngiltere’nin en çok okunan gazetesi haline getiren siz değerli okurlarımızla aynı heyacanı taşıyarak bir on yıl daha “Merhaba” diyeceğiz...

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol