Ben ‘Avrupa’lı olduğum için gurur duyuyorum. Avrupa'lı olmak ayrıcalıktır. Avrupa'lı olmak demek bilgiye herkesten önce ulaşmak demektir. Hemde en özel en güzel şekilde... Sosyal medyamız,web sitelerimizgazetemiz, haber ajansımız gece gündüz demeden anlık haberleri sizlere ulaştırıyor.

Geçen haftasonu dünya devi Arsenal Futbol Kulübü’nün Londra’da düzenlediği Emirates Kupası’na özel davet edildim. Davet öncesi Dünyanın en büyük futbol ligi olan Premier League’in efsane takımı Arsenal’in İngiltere Türk basını için Avrupa Gazetesi’ni seçmesi, Avrupa Okurları adına beni şaşırtmamıştı.  Londra Olimpiyatları için de dünyaca ünlü Shakespeare Tiyatrosu’nun basın sponsoru için seçilmiştik. Örnekleri geriye doğru çoğaltabilirim ama konumuza geri dönelim.

Arsenal Kulübü Türk Basını ile çalışmak istemiş, sonucunda gazetemiz Avrupa’yı aramıştı. Memnuniyetle kabul ettik. Koskoca Arsenal Kulubü’nün seçimi dışında Türk Basını’nı da temsil etmenin verdiği bir ağırlık ve gurur aynı anda çöktü üzerimize.

Arsenal Kulübü ile yaptığımız anlaşma sonucunda yarışma düzenledik. Gazetemiz ve internet sitelerimizde yayımlanan yarışma sonucunda çekiliş yaptık. Kurada Türk değilde iki İngiliz okurumuza bilet çıktı. Bilet deyip geçmeyin biletler özel Localar için. Şanslı okurlarımız Arsenal Galatasaray maçını özel VIP Locada izlediler. İngiliz okurlarımızın İngiltere'de bir Türk gazetesi sayesinde giremedikleri özel locadan kendi takımlarının maçını izlemelerinin sevincini görmeliydiniz. Teşekkürlerini memnuniyetle kabul ettim.

Avrupa Ajansı’nın iki muhabiri Emirates Kupası’nı an be an takip etti. Ayşad Güdekli basın tribününden maçları avrupagazete.com okurları için canlı olarak WEB TV’de sundu. Abdullah Özkan ise saha içinden çektiği özel fotoğraflarla aktardı gelişmeleri.

Şimdi Premier Ligi maçlarını basın olarak izlemek kolay değildir. Hele saha içine girip fotoğraf çekmek için çok özel bir gazetede çalışmanız gerekir. İngiltere Türk Basını adına sadece Avrupa Gazetesi ve Avrupa Ajansi vardı Arsenal stadının içinde. 

Ben maç sonunda özellikle  ‘Avrupa’lı olduğum için okurlarım adına gurur duyuyorum.  Arsenal Kulübüne ve okurlarımıza karşı gereğini layıkıyla gerçekleştirmenin haklı gurunu yaşıyoruz

Milli Takım Eski teknik direktörü ve Galatasaray patronu Fatih Terim’e, "Avrupalı gurbetçiler ve Avrupa Türk Basını adına Galatasaray'ın kazandığı Emirates kupalı bayram hediyesi" için teşekkür ettim.

Fatih Terim Arsenal Stadı'nda maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında ' Böyle bir turnuvaya katılmak önemli ama kazandığımız için mutluyum. Özellikle kaybetmeden kazanmak önemli' dedi. 

Fatih Terim'e katılmamak mümkün değil. Avrupa Medya Gurubu adına böyle bir turnuvada bulunmaktan çok, aktif rol alarak AVRUPA'yı temsil etmek daha önemli.

Bütün okurlarımızın Ramazan Bayramını kutlarım. Sağlık mutluluk ve barış dolu günler dilerim.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol