İngiltere başbakanı Theresa May’in imzaladığı, Britanya’nın Avrupa Birliği’nden çıkışı anlamına gelen ‘Brexit’ Ada'da yaşayan Türk'leri de derinden etkiliyor. İngiltere’ye Avrupa Birliği ülkelerinden gelen ‘Göçmenler’in kontrolü ve azaltılması ana konulu Brexit, etkisini göstermeye başladı. Türkiye’den İngiltere’ye gelen ve Ankara Anlaşması ile çalışma ve oturma hakkı eden Türk vatandaşlarını zor günler bekliyor. Başvuru yapanlara verilen cevap süresi uzadıkça uzuyor ! Oturma hakkı ve pasaport elde etme gibi konulardaki kanuni süreler beklenilen aksine artıyor. Ne cevap var ne de mantıklı bir açıklama.

Londra Türk Konsolosluğu’nun bu konuda girişimlerini ve ağırlığını arttırması gerekiyor. Başvuru sahiplerininde bir araya gelerek seslerini yükseltmeleride ek olarak düşünülmeli. Home Office yani İngiltere İçişleri Bakanlığı ile Türk vatandaşlar arasında Şubat 2017 ve Mart 2017’de görülen ve kesinleşen davalar hiçte iç açıcı değil !

 

Celal Akturk v Home Office ve Hacer Aydoğdu v Home Office dava sonuçları dikkatle incelenmelidir.

 

Başbakanı Theresa May’in imzaladığı, Göçmenler’in kontrolü ve azaltılması ana konulu Brexit, İngiltere’deki Türkleri çok derinden etkileyecek.

İngiltere'nin başkenti Londra'yı ele alalım! Göçmen olmanın gurur kaynağı olduğu şehirdir Londra... Dünya üzerinde en çok dilin birarada konuşulduğu rengarenk bir başkenttir Londra !  İngiltere ise bugüne kadar göçmen dostu olan bir ülke görünümündeydi.

Ama ne olduysa oldu !

Bir anda ülkeye gelen göçmenleri azaltma yoluna yani bahanesine başvurdu İngiltere.

Al sana Brexit !!!

İngiltere içine düştüğü siyasal ve ekonomik krizin bahanesini buldu !

En kolay hedef nedir ?

Vurun Göçmene !

Göçmen gelmesin ! İngiltere kurtulsun bahanesi ! 

Halbuki göçmenler olmasa ülke ekonomisi daha zora girecek ! 

İngiltere Avrupa Birliği'nden umduğunu bulamayınca çareyi göçmenler bahanesinde buldu !

 

8 Haziran'da erken seçimler var İngiltere'de. Seçmen, Brexit kozunu oynayan ve bu kozunu pekiştirmek isteyen Başbakan Theresa May ile eşitsizlik ile adaletsizliği ön plana çıkaran Jeremy Corbyn arasında karar verecek. 

 

İngiltere'de iktidarı elinde tutan hükümet muhafazakar partinin (Conservatives) elinde. Başbakan Theresa May'in bir ay gibi kısa sürede yapılacak olan seçimde alacağı sonuç merak ediliyor. Ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi'nin (Labour) lideri Jeremy Corbyn ise sürpriz peşinde. 

 

İngiltere siyasetinin baskın seçim öncesinde kızıştığı ortamda bize düşen göçmenlerin sorunlarını aktarmak olacak. Ankara Anlaşması ile mağdur edilen İngiltere'deki Türk vatandaşları ile Türkiye'den vize başvurusu yapan Türklerin durumunu Türk Dışişleri'nin ilgili birimlerinin savunması gereklidir ve acildir! 

 

Son gelişmeleri gazeteniz Avrupa haftaya kapsamlı şekilde ele alacak. Bende bu köşeden sizlere aktaracağım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol