Amerika'da başkanlık seçimleri tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği bir siyasi şölene dönüştü değil mi ? Televizyonlarımızdan veya herhangi medya aracından sanki ABD bizim ülkemiz gibi izlettiriyorlar? 

Trump veya Clinton ! Trump kazandı, herkes ters köşe oldu. Anket şirketleri Brexit tahminlerinde yanıldığı gibi ABD seçimlerinde de yanıldı. Trump kazansın ne farkeder ? Sonuçta kazanan tek bir iradeye hizmet ediyor! 

 

Ne güzel kurmuşlar sistemi ! Birleşik Krallık olsun Amerika Birleşik Devletleri olsun siyasetçiler (yarışmacılar) bir sağdan bir soldan kıyasıya mücadele ediyorlar. Ama kazanan hep ABD veya İngiltere'de derin devleti yöneten egemen güçler oluyor. 

 

Adı demokrasi... Ama sonuçta kazanan hep bir güç... Hitler Almanya'sını saymazsak, demokrasi eğitim ve kültür seviyesinin yüksek olduğu modern ülkeler için en azından uygulanabilir bir rejim... 

 

Bizim Türkiye'de ise durum farklı.

Ortadoğu ve Avrupa'nın köprüsü olmamızdan mıdır ? Yoksa tarihsel ağırlığımızdan mıdır ? 

 

Türkiye'de siyasi akımlar -sadece sağ ve sol olarak- ortaya iki türlü çıkmıyor! 

 

Onlarca siyasi parti var Türkiye'de... Egemen güçler bile tek değil Türkiye'de. Her an herşey olabiliyor. 

Başkanlık tartışılıyor Türkiye'de... Kararı halk verecek ! Son bir taktik değişikliği olmazsa Türk halkının önüne Başkanlık rejimi sunulacak. 

 

Elinize geçen güç iyi kullanılırsa artar. Gücünüze güç katarsınız.  Aksi takdirde kontrol edemezseniz kısa veya uzun vadede elinizde patlar. 

 

Önce Irak, sonra Libya, Suriye derken Türkiye uzun ve önemli bir süreçten geçiyor. İsrail ile 'One minute' sürtüşmesi, Oslo görüşmeleri, Balyoz, Ergenekon davaları, Gezi parkı, 15 Temmuz Darbe girişimi, HDP'li vekiller ve Cumhuriyet Gazetesi tutuklamaları,  CHP'ye saldırılar, MHP'deki yönetim bozukluğu, Ak Parti Başkanlık tartışmaları... Liste uzun...

 

Türkiye bunları hep yaşadı geçmişte ! Yine yaşıyor ve yaşayacakta. Eğer biz bu değerli topraklarda hep birlikte yaşamayı beceremezsek birileri seve seve davulla zurnayla Türkiye'ye gelip ben size yardımcı olayım diyecek. 

 

Sonrası...

Malum...

 

İstiklal Caddesinde yürüyordum dün. İstanbul'daydım. Ertesi gün Londra'ya gidecektim. 

Büyük Osmanlı İmparatorluğunu işgal eden İngiltere'nin komutanı, Büyük anlı şanlı Osmanlı Sadrazamını İstiklal Caddesi'nde tokatladığını hatırladım... 

Tarihini, geçmişini bilen geleceğine rahat yön verir! 

Ne ilginç değil mi ?

İngilizlerin emperyal devletlerle bir olup 1800'lü yıllardan beri yıkmak ve yağmalamak için uğraştıkları Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk'ün huzuruna çıkmak için taa İngiltere'den gelen İngiliz kralınıda tarih sayfalarında okuyabilirsiniz. 

 

Ne olacak bu ülkenin hali diye soranlara son sözüm şudur;

Kurtuluş savaşını yaşamış bir halkın çocukları olarak ülkemize sahip çıkalım !

YAŞASIN TÜRKİYE

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol