Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Semineri’nde genç Kazak gazetecilere, uluslararası medyayı, Türk Dili Konuşan ülkelerdeki basını, yeni teknolojik gelişmeleri, 3 gün süren seminerde ayrı ayrı anlattım.  Başarılı geçen seminerin sonunda genç Kazakistan gazetecilerinin sertifikalarını imzalayıp verdim.

 

 

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Zhoyamergen'den anlamlı bir teşekkür ve plaket aldım. 

 

Naziya Zhoyamergen bana şunları aktardı: "25 sene önce Kazakistan bağımsızlığını ilan etti. Ilk kardeş Türkiye bizi bağımsız ülke olarak tanıdı. Ama ne yazık ki Kazakistan'da Türk Gazeteciler Birliği ya da kuruluşu yoktu. Hayal ettik, istedik, uğraştık ve çalıştık. 1 sene önce Kazakistan'daki Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı'nı kurduk. 25 senede Kazakistan'a Türk gazeteciler gelmemişti.”

 

 

İngiltere'den Kazakistan'a Avrupa gazetesi ve Avrupa haber ajansı adına gittim. Kazak şehirleri, Altınordu, Shimkent, Altay, Astana gibi şehirlerden gelen genç kazak gazetecilere konuştum. Bu etkinlikler sonrasında 26 Ocak Salı günü Kazakistan Al Farabi Üniversitesi İletişim fakültesine davet edildim 

 

 

Al Farabi Üniversitesi İletişim Fakültesi 

 

 

İstanbul Üniversitesi İletişim fakültesi mezunu olarak Avrupa Medya Gurubu Başkanı sıfatıyla Kazakistan Al Farabi Üniversitesi İletişim fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sagatbek Medeubekuly, beni, makamında karşıladı.Kazakistan Al Farabi Üniversitesi İletişim fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sagatbek Medeubekuly, benimle yakından ilgilenerek, fakültenin radyo, televizyon, gazetecilik ve fotoğrafçılık bölümlerini ayrı ayrı gezdirdi. Kazakistan Al Farabi Üniversitesi İletişim fakültesinin radyosunda canlı yayında dekan Medeubekuly ile konuştum, yine fakültenin televizyonunda özel programa katıldım.

 

 

 

Kazak Dekanın özel daveti üzerine, 26 Ocak salı sabahı saat 11.00'de, Kazakistan Al Farabi Üniversitesi İletişim fakültesi Gazetecilik, Rd-Tv Bölümü öğrencilerine ders verdim. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle uzatılan ders yaklaşık 2 saat sürdü. İngiltere, Türkiye, Kazakistan ve Avrupa -Asya arası basın ve dünya medyası ile ilgili kırkar dakikalık ders verdim. Soru cevap bölümünde Kazak öğrencilerinin yoğun sorularına teker teker ayrıntılı cevap verdim. Fakülte eğitmenleri ve araştırma görevlileri tarafından çeşitli projelere dahil edilmek istendim ve yoğun davet aldım. Kazakistan Al Farabi Üniversitesi İletişim fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sagatbek Medeubekuly ve Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Zhoyamergen'ın öncülüğünde yetenekli Kazak gazetecilere İngiltere'de staj olanağı gibi tüm proje ve davetlerle ilgileneceğime dair söz vererek Kazakistan’dan dan ayrıldım.

 

 

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Zhoyamergen’e bu özel ve Kazak Gazetecileri içinde bir o kadar anlamlı olan seminer için teşekkür ederim

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol