İngiltere Eski Dişişleri Bakanı David Miliband milletvekilliğini bırakıp Londra'dan ayrılıyor. Miliband Newyork'ta uluslararası yardim kuruluşunda çalışacak. Aktif siyaset hayatına son veren Miliband, en son Sunderland Futbol takımında yöneticilik yapıyordu.

Eski Başbakan Gordon Brown sonrası İşçi Partisi Liderliğini kardeşi Ed Miliband’a çok az bir oy farkıyla kaptıran David Milliband, İşçi Partili Milletvekillerine Türk Restaurantı Özer'de bir veda yemeği düzenledi. 

David Miliband İşçi Partili Milletvekillerine yönelik yapığı konuşmasında; "90'larda işçi partisini iktidara taşıyan çoğunluk halen İngiltere'de bulunuyor" dedi. Tony Blair ile iktidarı yakalayan İşçi Partisi’nin oyları topladığı çoğunluğun bir yere gitmediğini hatırlatan Miliband, bu kitleye tekrar ulaşılması gerektiğinin altını çizdi. 

Ed Miliband, Londra'da Oxford Street üzerindeki Türk İşadamı Hüseyin Özer'in evsahibi olduğu etkinlikte kardeşi David Miliband'ın İngiltere'ye veda partisine katıldı.

David,  kendisini dinleyenler arasında bulunan kardeşi İngiltere Gölge Başbakanı Ed Miliband'a önümüzdeki seçimleri nasıl kazanacaklarını anlattı.

Labour Party'nin ağır toplarından, Maliye Eski Bakanı Alastair Darling eski sağlık, eğitim ve İçişleri Bakanlığı Alan Johnson, yine İçişleri Eski Bakanı David Blunlett, Milletvekili David Lammy ile Keith Vaiz gibi isimler veda yemeğine katıldı

*** 

"too little too late" 

 İngiltere Muhalefetindeki İşçi Partisi (Labour Party) Lideri Ed Miliband, partisindeki sendikaların ağırlığını azaltmaya yönelik eleştirileri dikkate alarak geçen gün bir açıklama yaptı. 

Konuştuğum bazı milletvekillleri ve eski bakanlar, Miliband'ın bu çıkışına, parti içi demokrasi bağlamında İngilizce söylemiyle çok küçük geç çok anlamına gelen "too little too late" yorumları yaptı. 

Ed Miliband’ın bu çıkışı sonrası görüştüğüm İşçi Partili bazı guruplar İşçi Partisi’nin adının Sosyal Demokrat Parti olarak değiştirmesi önerisinde bulunarak Ed Miliband’ı üstü kapalı eleştirdiler. İşçi Partisi adı üstünde İşçi Partisi’dir. Partiden İşçileri sendikaları alırsanız geriye birşey kalmaz yorumları yapıldı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol