Geçen yıl, Avrupa Medya Gurubu adına İngiltere’den Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 18-24 Mart’ta yapılan Türk Dünyası Gazeteciler Şurası"na katılmıştım.  Türk Dünyası Gazeteciler Şurası"nın 20 maddelik Eskişehir deklarasyonunda Anadolu Ajansı ile ilgili bölümü gündeme getirip deklarasyona ekletmiştim.

Türk Dünyası Gazeteciler Şurası bu yıl Tataristan’da yapılıyor. Dünya Gazeteciler Federasyonu ile Tataristan'ın TATMEDIA’nın ortaklaşa düzenleyeceği Şura’ya, Dünyası Genç İletişimciler Birliği ile Türkiye Gazeteciler Cemiyetler Basın Vakfı destek vererek organizasyonda yer alacak. 

Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı ( TİKA), Başbakanlık Yurt Dışı ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB), TÜRKSOY, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Avaz gibi devlet kurumlarının desteğiyle yapılacak olan şurada Türk Dünyası Haber Ajansı gündeme gelecek.

Türk Dünyası Gazeteciler Şurası Deklarasyonu’dan bir bölümü sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

"Türk Dünyası Haber Ajansı" adı altında bir oluşumun temel ihtiyaç olduğu belirlenirken, Türk dünyası medya mensupları arasında iletişim ağı kurularak, karşılıklı bilgi paylaşımı ve iş birliği güçlendirileceği belirtilen deklerasyonda, Türk dünyası medya mensupları, evrensel insan haklarının savunulması, bölge ve dünya barışına katkı sunulması yönünde çaba sarf edileceği vurgulandı. Medyada nefret ve düşmanlık söylemlerinin önüne geçilerek sevgi, iyi niyet ve barış dilinin teşvik edilmesi kararlaştırılmıştır" ifadeleri yer alan bildiride, şunlar kaydedildi: "Türk Dünyası Haber Ajansı' adı altında bir oluşumun temel ihtiyaç olduğu belirlenmiştir. Anadolu Ajansı'nın, ülke dışındaki Türk medyasına ücretsiz, Türkiye'deki yerel medyaya ise daha uygun ücretle hizmet vermesi beklenmektedir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol