Sizlere, Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şurası'nda Tataristan’ın başkenti Kazan’da yaptığım konuşmayı sunuyorum.

Merhaba, 

Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şurası  için Tataristan’ın başkenti Kazan’dayız. Dünya Gazeteciler Federasyonu, Tataristan'ın TATMEDIA kuruluşuna, Dünyası İletişimciler Birliği ile Türkiye Gazeteciler Cemiyetler Basın Vakfı ‘na bu etkinliği düzenledikleri için teşekkür ederim. 

Bilindiği gibi, Avrupa Medya Gurubu adına İngiltere’den Eskişehir  Anadolu Üniversitesi’nde 18-24 Mart’ta yapılan Türk Dünyası Gazeteciler Şurası"na katılarak, Türk Dünyası Gazeteciler Şurası"nın 20 maddelik Eskişehir deklarasyonuna Anadolu Ajansı ile ilgili bölümü gündeme getirip deklarasyona ekletmiştim. Şu an bu salonda hem Anadolu Ajansı’nı hemde TRT gibi kurumlarımız görmek beni çok mutlu etti. Sivil ve Devlet kurumlarımızla birlikte çok önemli projelere imza atacağımızı görüyorum. 

T.C Başbakanlık Basın İlan Kurumu ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından Türkiye sınırları içinde verilen basın yayın desteğinin eşit olarak yurt dışında yayın yapan kuruluşlara da verilmesi noktasında girişimlerde bulunulmasını dile getirmek istiyorum.  T.C Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan yurtdışı ihale duyurularının yurt dışındaki standart ve kriterlere uygun basın-yayın kuruluşlarına da reklam olarak verilmesi, Basın İlan Kurumu içerisinde 'Dış Türkler ve Akraba Topluluklar' birimi kurularak ek maddi ilan desteğinden faydalandırılması ve Basın İlan Kurumu'nun mevcut yönetmenliğinin de bu çerçevede değiştirilmesi noktasında ilgili resmi kurumlarla temasa geçilmesi konusuna dikkat çekmek istiyorum.

 

Türk dünyası medya mensupları arasında iletişim ağı kurularak, karşılıklı bilgi paylaşımı ve iş birliği güçlendirileceğiz. Türk dünyası medya mensupları, evrensel insan haklarının savunulması, bölge ve dünya barışına katkı sunulması yönünde çaba sarf edileceği Dünya İletişimciler Birliği adı altında çalışacağız.  “Dünya İletişimciler Birliği” ve "Türk Dünyası Haber Ajansı",  Dünya İletişimciler Birliği Avrupa ülkeleri sorumlusu olarak, gereken çalışmalara başladım. Tüm dünya iletişimcilerine hayırlı olsun.

 

Türk dünyası gazetecileri Türk dünyasına yönelik hizmet eden tüm kurum ve kuruluşlarla müşterek çalışmalarda bulunacağız. Anadolu Ajansı'nın servislerinin ülke dışındaki Türk medyasına ücretsiz, Türkiye'deki yerel medyaya ise daha uygun ücretle hizmet vermesi bekliyoruz. Yapacağımız çalışmalarla hem Türk dünyası medyamızı hemde Anadolu Ajansı gibi kurumlarımızı güçlendireceğiz.

 

Ben sözü fazla uzatmak isteniyorum. Türk Dünyası 2.Gazeteciler için emeği geçen herkese teşekkür eder, bir sonraki şurada buluşmak üzere hoşçakalın. Saygılar

 

 

Türk Dünyası medyasında Tataristan Kazan deklarasyonu | AV 

https://www.avrupagazete.com/medya/199048-turk-dunyasi-medyasinda-tataristan-kazan-deklarasyonu.html

@avrupagazete aracılığıyla

 

İLGİLİ HABERLER

 

     Kazan buluşması notları ve ortak alfabe hayali @avrupagazete aracılığıyla
      Türk Dünyası Haber Ajansı @avrupagazete aracılığıyla
      VIDEO HABER için tıklayınız AVRUPA WEB TV 
      Avrupa gazete youtube: https://www.youtube.com/watch?v=oqTzcxdn6yQ

     http://www.aa.com.tr/tr/s/517450--gazetecilerden-tarihi-bulgar-kentine-ziyaret AA 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol