İngiliz siyaset dünyasında, herkesin gözü kulağı bu bölgeden çıkacak sonuca odaklanmıştı. 

Seks skandalına rağmen Güney Doğu İngiltere'de yer alan Eastleigh Bölgesi'ndeki er meydanı olarak tanımlayabileceğimiz mini ara seçimi sürpriz şekilde İngiltere Liberal partisi kazandı. 

Eastleigh seçimlerinde iktidardaki muhafazakarlar üçüncü ve muhalefetteki İşçi Partisi (labour) dördüncü olunca Liberal ve UK Bağımsızların partisi UKIP'in sert tokatını yüzlerinde hissetti. 

Cameron başarızlığın daha çok çalışmayla aşılacağını söyledi. 

Hemcinslerle Evlilik (Gay Marriage) ve Göçmenlik (immigration) çıkışı sonrası Conservative Parti (muhafazakarlar) oyları UKIP'e (united kingdom independence party) kaydı. 

Avrupa Birliği karşıtı söylemleriyle ingiltere muhafazakar (conservative) partiden bir hayli oy çalan UKIP, iktidarın altındaki halıyı bir hamleyle çekebilecek duruma geldi. 

Son dönemlerde siyaset, iş ve finans dünyasının bütün uyarılarına rağmen neden başbakan David Cameron'un "Avrupa Birliği'nden çıkalım" dediğini bir çırpıda tahmin edebilirsiniz. 

Artık, UKIP'e daha fazla oy kaptırmamak için AB karşıtı söylemler sıklaşacak ama Gay evliliğe onay veren ve göçmen iltica politikalarını ve daha da önemlisi ekonomiyi düzeltemeyen koalisyon İktidarının büyük ortağı muhafazakarları  (Conservatives Party) Gana kökenli siyahi başbakan adayı bile kurtaramaz. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol