Tarihini bilmeyen liderlerin ülkelerini korumaları veya başarıya götürmesi imkansızdır. Emperyalizme karşı zafer kazanan Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ortak sözü; Hektor’un intikamını aldık” olmuştur. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale savaşını kazandıktan sonra “Hektor’un intikamını aldık” demiştir

Fatih Sultan Mehmet, Papa II. Pius'a göndermiş olduğu mektubunda, Türklerin, Troyalılar soyundan geldiklerini ve Hektor'un öcünü almanın Türklerin sorumluluğu olduğunu yazmış. 

Peki neden Türk tarihinin iki büyük lideri bu ortak açıklamayı yapmışlardır. 

Avrupa Gazetesi’nin yazarlarından Türker Ertürk, Londra’daydı ve  ADD konferansında yüzlerce destekçisine konuştu. Ertürk, 27 Nisan günü yaptığı konuşmada Türkiye’de politik gelişmeler, Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları, Ortadoğu’daki savaşları ve ABD’nin Türkiye ve çevresinde yaratmaya çalıştığı, böl yönet politikalarıyla eleştirilerine ağırlık verdi. 

Kısaca konferansın özeti ne olur dersek. ‘Tarihi bilincine sahip olmanın önemi’ diyebiliriz. İçinde bulunduğumuz dönem her ne kadar emperyalist projelere uygun olsada, Türkiye’nin jeopolitik konumu, projelerin tam anlamıyla uygulanmasına engel.

Gazetemizin dördüncü sayfasındaki haberimizde Ertürk’ün sözlerini şöyle özetlemeye çalıştık; 

“Türker Ertürk, ‘Türkiye’deki iktidarın mitolojideki ‘Truva Atı’ rolü üslendiğini söyledi. Truva’ya saldıran ve Doğu medeniyetini temsil eden bu kentin kahramanı Hektor’u öldüren ordunun komutanı Agamemnon’du. Çanakkale’ye saldıran en büyük İngiliz zırhlısının adı da Agamemnon’du. Osmanlı’nın yıkılışını başlatan Mondros mütarekesi de Agamemnon gemisinde imzalandı.’ diyerek sözlerine ‘Hem Fatih Sultan Mehmet hem de Mustafa Kemal Atatürk, Truva savaşının bir Doğu-Batı savaşı olduğunu biliyorlardı. Bu nedenle, her ikisi de ‘Hektor’un öcünü aldık’ demişlerdi. Şimdi de Akdeniz’deki Amerikan savaş gemileri Tanrıça Athena’nın kalkanı ‘aegis’ adını taşıyan füze sistemleri ile yeniden geliyorlar’ biçiminde devam etti.”  

Hektor, Anadolu'nun ilk özgürlük kahramanı olarak bizleri selamlıyor. Tüm zamanların en büyük savaşlarından biri olarak kabul edilen efsanevi Truva Savaşı'ndaki Truva prensi ve İlyada destanının da kahramanlarındandı. Teke tek savaştığı Akhilleus’un elinden kurtulamamıştır.

Geldiğimiz noktada durum maalesef şöyle: 

Anadolu'nun ilk özgürlük kahramanı Hektor’un intikamını Fatih ve Atatürk ile aldık ama günümüzde Agamemnon tarafına geçtiğimizi üzülerek belirtirim. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol