Öne Çıkanlar kktc The Houses of Parliament Meral Ece

Türk Dünyası Gazetecileri Tataristan’da buluştu, Vatan ÖZ'e Avrupa Basın Ödülü

Türk dünyası gazetecileri 26-29 Mayıs 2015 tarihinde, Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti başkenti Kazan’da yapılan “ 2. Türk Dünyası Gazeteciler Şurası”nda bir araya geldi.

- Bu haber 455 kez okundu.

Türk Dünyası Gazetecileri Tataristan’da buluştu, Vatan ÖZ'e Avrupa Basın Ödülü

Türk dünyası gazetecileri 26-29 Mayıs 2015 tarihinde, Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti başkenti Kazan’da yapılan “ 2. Türk Dünyası Gazeteciler Şurası”nda bir araya geldi.Etkinliğe 20 ülkeden 100’ün üzerinde gazeteci katıldı.Şuranın açılışında ilk olarak söz alan Tataristan Parlamento Başkanı Rinma Ratnikova, “Milli meclis adına sizi selamlıyorum” diyerek, şuranın; Tataristan çapında çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir de, “Türk dünyasının tüm renklerini bu salonda görmek bizler için çok değerli ve mutluluk vericidir. Bu organizasyon ile Türk dünyası gazetecilerini, Tataristan’lı gazeteciler ile bir araya getirip, Tataristan’ın güzelliklerini, kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Burada üretilecek güzel işlerin Türk dünyasına sunulmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

ŞURA’DA ÖDÜL ALANLAR

Bu yıl ilk defa Türk Dünyası Üstün Basın Nişanı verildi. İkinci Şurada bu ödül RF. Tataristan Cumhurbaşkanına onurla takdim edildi. Ayrıca Türk Dünyası Basın Hizmet Ödülleri de ilk defa DGF tarafından verildi. Bu ödüller bu yıl aşağıdaki kuruluşlara verildi.

1.TRT AVAZ – Türkiye

2.TATMEDIA RF – Tataristan Özerk Cumhuriyeti

3.Anadolu Haber Ajansı(AA) – Türkiye / Nedim Kaya

4.Azerbaycan Matbuat Şurası – Azerbaycan

5.Yeni Balkan Gazetesi – Makedonya

6.Avrupa Media Group – İngiltere / Vatan Öz

7.Türk Dünyası Genç İletişimciler Birliği

8.Nur Gazetesi RF – Tataristan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol