Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin kanser hastalarına yardım amacıyla ile Londra'da düzenlediği Pasedembo adlı  tiyatro ouyununu izledim. Kıbrıs’tan gelen Gibetsu Tiyatro Gurubu, Pasedembo oyunuyla hem güldürdü hem düşündürdü. Kanse r deyip geçmeleyelim. Her an bizi de yakalayacağını unutmayalım.

Avrupa Medya Gurubu olarak çok küçükte olsa bu yardım etkinliğinin duyurusunda katkımız oldu. Ama bize verilen onur belgesinin büyüklüğü altında mahçup olduk biraz. Avrupa okurları adına kabul ettik bu onur belgesini. Kanseri tetikleyen ne varsa uzak duralım. Kanser hastalarına yardım edelim.

***

Londra’ya konser içinde gelen Türkiye’deki Vatan Gazetesi yazarı ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, Türk basınında uygulanan kıyımın son kurbanı oldu. Zülfü Livaneli, Vatan Gazetesi’nden istifa ederken Livaneli’nin son yazısı gazete tarafından yayımlanmadı. Sizlerle paylaşmak istediğim Zülfü Livaneli’nin yazısındaki, Namık Kemal şiirinin ünlü dizeleriydi. Bu şiirle neredeyse herşeyi açıklamıştı Livaneli...

"Ölürsem görmeden millette ümid ettiğim feyzi

Yazılsın seng-i kabrime vatan mahzun, ben mahzun."

*** 

2020 Olimpiyatları kazanamadık. Dünya’nın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamda kazansaydık ülkemiz için çok iyi olacaktı.  Hatta Avrupa Gazetesi Manşetini bile belirlemiştik. Manşetimiz şöyle olabilirdi;  “Topa bir vuracaktık Asya’dan Avrupa’dan Golü atacaktık” Olmadı. 2024 için hazırlanalım.

***

Rusya, son çıkışıyla dünyaya bir nefes aldırdı. Suriye’yi ikna eden Rusya, Suriye’nin elindeki kimyasal silahları teslim ettirecek . İngiiltere’de Silah fuarı ve savaşa hayır protestoları gündeme otururken hükümet seks ve tecavüz skandalıydı sarsıldı. Parlementoda Meclis Sözcü yardımcısı Nigel Evans , seksüel saldırı  ve tecavüzden hüküm yedi. Düşünebiliyormusunuz, Türkiye’de herhangi bir milletvekili yargılanacak ve hüküm alabilecek.

***

Demokratik, özgür ve laik bir Türkiye özlemiyle yanıp tutuşan halkımıza selam olsun. Protestolar ile haklarını savunan, sokaklarda kendilerini ifade etmek isteyen eylemcileri hükümet dinlemek ve anlamak zorunda. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan ile ilgili olarak, "Ne gerekiyorsa yapılacak, çok büyük üzüntü duydum" demesi önemlidir.

Süregelen bu baskı ve zulümle Ahmet Atakan’lar çoğalacak, yüreklerimiz dağlanacak, nefessiz kalacağız. Demokratik, özgür ve laik bir Türkiye için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol