Yunanistan'daki Türk düşmanı aşırı sağcı Altın Şafak (GOLDEN DAWN) faşist partisi, İtalyan Teknik Direktör Paolo Di Canio’nun İngiliz futbol takımı Sunderland’e transferiyle birlikte tartışılmaya başlandı. Altın Şafak Partisi, Türklere ve göçmenlere aynı zamanda Marksistlere ve neoliberallere karşı bir tutum içinde.

Faşist eğilimli hareketleriyle gündeme gelen Sunderland Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü İtalyan Di Canio, takımın başına getirilince İngiltere İşçi Partili David Miliband, Sunderland FC takımı yönetiminden ayrıldı. İngiltere Eski Dışişleri Bakanı David Miliband, parti içinde kardeşi Ed Miliband’a başkanlık seçimini kaybedince, Sunderland FC takımı yönetiminde görev almıştı. 

Otobiyografisinde, faşist İtalyan diktatör Benito Mussolini’ye sempati duyduğunu açıklamasıyla İngiltere gündemine oturan  Di Canio yaptığı basın toplantısında “ben bir aile babasıyım” demekle yetindi. İngiltere Premier Ligindeki ilk maçı merakla bekleniyor

Neonazi Altın Şafak Irkçılığı yayılıyor

Yunanistan’da, 2012 haziran seçimlerinde %7 oy toplayan Golden Down (Altın Şafak) ve İngiltere’de English Defence League (EDL) partisi bizi en çok ilgilendireni. Zira Türk azınlığın yaşadığı Kuzey Yunanistan'da doğan ve eski iktidar partisi "Yeni demokrasi" tarafından "kardeş örgüt" olarak politik hayata sokulan Altın Şafak partisi, Türk azınlığı ve Arnavutları hedef alıyor.  

Aşırı sağ partisi English Defence League (EDL) İngiltere’de şeriata, islama ve islamcı guruplara karşı olmasıyla biliniyor. İslamcılara karşı protesto mitingi düzenleyen English Defence League, sokaklarda sık sık İslamcı guruplarla karşı karşıya gelerek İngiltere gündemine oturuyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol