Avrupa Medya Gurubu adına İngiltere’den Eskişehir  Anadolu Üniversitesi’nde 18-24 Mart’ta yapılan Türk Dünyası Gazeteciler Şurası"na katıldım.  Türk Dünyası Gazeteciler Şurası"nın 20 maddelik Eskişehir deklarasyonu yayımlandı ve bu deklarasyonda Anadolu Ajansı ile ilgili bölümü gündeme getirip deklarasyona eklettim. 

 Türk Dünyası Gazeteciler Şurası Deklarasyonu’dan bir bölümü sizlerle paylaşmak istiyorum.

"Türk Dünyası Haber Ajansı" adı altında bir oluşumun temel ihtiyaç olduğu belirlenirken, Suriye'deki iç savaşta yaşanan dram ve özellikle Türkmenlere yönelik insan hakları ihlalleri şiddetle kınandı. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı'nın iş birliğiyle ilki Anadolu Üniversitesi Salon 2009'da düzenlenen ve 3 gün süren etkinlik sonunda 20 maddeden oluşan bildiri yayımlandı. Türk dünyası medya mensupları arasında iletişim ağı kurularak, karşılıklı bilgi paylaşımı ve iş birliği güçlendirileceği belirtilen deklerasyonda, Türk dünyası medya mensupları, evrensel insan haklarının savunulması, bölge ve dünya barışına katkı sunulması yönünde çaba sarf edileceği vurgulandı. "Medyada nefret ve düşmanlık söylemlerinin önüne geçilerek sevgi, iyi niyet ve barış dilinin teşvik edilmesi kararlaştırılmıştır" ifadeleri yer alan bildiride, şunlar kaydedildi: "Türk Dünyası Haber Ajansı' adı altında bir oluşumun temel ihtiyaç olduğu belirlenmiştir. Bu sebeple bir haber ajansının kurulması ile ilgili temeller atılmış ve üretilen haberlerin dünyaya ulaştırılmasına karar verilmiştir. Türk dünyası gazetecileri Türk dünyasına yönelik hizmet eden tüm kurum ve kuruluşlarla müşterek çalışmalarda bulunmayı taahhüt etmektedir."

“Anadolu Ajansı'nın, ülke dışındaki Türk medyasına ücretsiz, Türkiye'deki yerel medyaya ise daha uygun ücretle hizmet vermesi beklenmektedir."

 

Eskişehir’den Son Perde,Türk Birliğinin Yolu Göründü

2014 Türk Dünyası Başkenti Tataristan, Eskişehir Bayrağı Devretti

Eskişehir'de 2014 Türk Dünyası 1.Gazeteciler Şurası Coşkusu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol